Servisne informacije     | 22.03.2020. 15:04 |

BIHAMK: Putovati samo u nužnim situacijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Pojačan je ulazak teretnih vozila u našu zemlju na graničnom prelazu Bosanska Gradiška - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza Karakaj, Vardište i Rača.

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, Hrvatska i Crna Gora zatvorile su granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a od danas je na snazi  potpuna zabrana kretanja od 18 do 05 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, a u vremenu od 20 do 05 sati na snazi je potpuna zabrana kretanja.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Zbog kiše koja pada u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni upozorava se na mokar i mjestimično klizav kolovoz. Meteorolozi su do kraja dana najavili pogoršanje vremena i u ostatku zemlje te je potrebna oprezna vožnja.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, u vremenu od 09 do 15 sati.

Na putnom pravcu Jablanica-Mostar (u mjestu Potoci), zbog izvođenja neophodnih radova od 08 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana