Bosna i Hercegovina     | 22.03.2020. 10:04 |

Na banjalučkim fakultetima od sutra nastava na daljinu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 22. marta (FENA) - Na organizacionim jedinicama Univerziteta u Banjoj Luci sutra počinje izvođenje nastave po sistemu učenje na daljinu, zbog situacije prouzrokovane pojavom koronavirusa.

Iz te visokoškolske ustanove navode da su u proteklom periodu obavili pripreme za korištenje platforme za elektronsko učenje Google Clasroom. Za učenje na daljinu dostupna je i platforma Hangouts Meet, ali i niz drugih.

-Putem navedenih platformi, poštujući autorska prava, studentima je moguće osigurati nesmetan pristup prezentacijama koje se koriste u nastavnom procesu, riješenim zadacima, studijama slučaja, audio i video zapisima, te i drugim materijalima potrebnim za realizaciju nastavnog procesa – naveli su iz Univerziteta.

Na njihovoj internet stranici nalaze se upustva za korištenje platforme Google Clasroom, a također, postoji mogućnost i konsultacija studenata sa nastavnicima, a koju je moguće vršiti elektronskim putem.

Odluka o organizovanju ovog oblika nastave, donesena je na osnovu instrukcije Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, kojom je omogućeno praćenje nastavnog procesa na daljinu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Počela pripremna nastava za 370 mališana na području Brčko distrikta

Crna Gora: Redovita nastava nakon trodnevnog štrajka

Počela nastava u drugom polugodištu u svim školama BPK Goražde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo