Bosna i Hercegovina     | 21.03.2020. 17:56 |

Granična policija BiH: Odluku o šatorima na granicama donijelo Predsjedništvo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. ožujka (FENA) – Granična policija BiH priopćila je da odluku o postavljanju šatora na graničnim prijelazima donijelo Predsjedništvo BiH, a ne ta policijska agencija.

"Odluku o postavljanju šatora na graničnim prijelazima donijelo je bh. Predsjedništvo kao vrhovna komanda, kojom je predviđeno da se Oružane snage BiH angažiraju na postavljanju i održavanju šatorskih punktova za smještaj osoba koje dolaze u Bosnu i Hercegovinu iz inozemstva", priopćeno je iz Granične policije BiH.

Zamjenik ravnatelja Granične policije BiH Fahrudin Halač nazočio je sastanku održanom 19. ožujka no Granična policija BiH nije ni na koji način odlučivala o donošenju odluke o postavljanju šatora, kao što ne odlučuje ni o drugim stvarima koje nisu u njenoj nadležnosti.

"Granična policija BiH isključivo prati upute i naredbe nadležnog tijela Ministarstva sigurnosti BiH i Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, kojom predsjedava ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i u skladu s tim poduzima određene mjere", stoji u priopćenju.

Iz Granične policije BiH navode kako državljani BiH mogu u zemlju ući na svakom graničnom prijelazu, a po ulasku u zemlju dobit će od sanitarnih inspektora rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Bh. državljanima iz Granične policije BiH savjetuju izbjegavanje Međunarodnog graničnog prijelaza Orašje kako bi izbjegli gužvu koja se posljednja dva dana stvara na tom prijelazu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Uhićena dvoja državljana BiH zbog krijumčarenja državljana Turske, Sirije i Iraka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom