Bosna i Hercegovina     | 21.03.2020. 18:09 |

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet odgodio obilježavanje 80. godina fakulteta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21.marta (FENA) -Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u Sarajevu danas je trebao obilježiti 80. godina rada Svečanom akademijom u sarajevskoj  Vijećnici, međutim kako se navodi u saopćenju ove visoko obrazovne institucije  zbog novonastale epidemiološke situacije sve aktivnosti vezane za obilježavanje ovoga datuma su prolongirane. 

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u Sarajevu s ponosom nosi ime najstarije svjetovne visokoškolske institucije u Bosni i Hercegovini. 21. marta 1940. godine, Ministarstvo prosvjete Kraljevine Jugoslavije donijelo je Uredbu sa zakonskom snagom o osnivanju Poljoprivredno-šumarskog fakulteta u Sarajevu, kao zasebnog fakulteta i prvog fakulteta u dotašnjoj historiji Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

U proteklih 80 godina kontinuiranog rada Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu obrazovao je i odgojio generacije inženjera, magistara i doktora nauka u oblasti poljoprivrede i prehrambene tehnologije koji su danas uvaženi profesori, vodeći istraživači i cijenjeni menadžeri nekih od najpoznatijih svjetskih fakulteta, instituta i kompanija, saopćeno je iz Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Obilježena 32. godišnjica odbrane Centra za obrazovanje kadrova MUP-a RBiH i pogibije Samira Mišića

Šefovi diplomatija slave 75. godišnjicu NATO saveza, razmatraju koordinaciju vojne pomoći Ukrajini

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu