Bosna i Hercegovina     | 21.03.2020. 14:43 |

Zvaničnici RS dali preporuku za zabranu kretanja od 20 do pet sati ujutro

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 21.marta (FENA) - Zvaničnici Republike Srpske (RS) dali su danas preporuku entitetskom Štabu za vanredne situacije da donese odluku o zabrani kretanja za sve građane, od 20 sati uveče do pet sati ujutro, na cijeloj teritoriji tog bh.entiteta.

Na sastanku, kojem su prisustvovali predsjednica RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH iz RS Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković razgovarano je o epidemiološkoj situaciji u RS, u vezi s pojavom virusa korona.

Minstar Šeranić upoznao je zvaničnike s trenutnom epidemiološkom situacijom u RS i mjerama koje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i zdravstvene institucije preduzimaju, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Na sastanku su analizirane dosadašnje mjere u borbi protiv virusa korona, te razmatrane mjere koje će biti preduzimane u narednim danima.

Kako je saopćeno iz entitetske vlade, najviši zvaničnici RS, zajedno s predstavnicima drugih institucija, svakodnevno održavaju sastanke povodom epidemiološke situacije u RS. Naredni sastanak bit će održan sutra u 12 sati, u kabinetu entitetskog premijera.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti