Bosna i Hercegovina     | 21.03.2020. 13:40 |

Srebrenica - Na terenu tim za podjelu prehrambeno-higijenskih artikala građanima

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 21. marta (FENA) - U cilju provođenja vanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje širenja koronavirusa na području Srebrenice, a u svrhu zaštite i spasavanja stanovnika Općina Srebrenica je imenovala Tim za dostavu hrane i lijekova za stare, bolesne i iznemogle osobe i osobe koje nemaju bližih srodnika na području Srebrenice.

 Tim je danas na terenu i vrijedno radi. 

- Podjela prehrambeno-higijenskih artikala građanima općine Srebrenica preko 65 godina starosti koji su socijalno ugrožene kategorije, kao i lijepljenje obavještenja o mjerama i zaštiti od pojave koronavirusa, kao i obavještenja s brojevima telefona na koje građani mogu pozvati Službu Civilne zaštite SO Srebrenica u slučaju potrebe za nabavku osnovnih namirnica. Na ulazima u zgrade polijepljena su i obavještenja sa zaključcima sa posljednje sjednice Štaba za spasavanje općine Srebrenica - naveli su iz Tima koji je na terenu. 

Prema podacima Javne zdravstvene ustanove Doma zdravlja Srebrenica na području Srebrenice trenutno su 72 osobe u kućnoj izolaciji pod nadzorom ljekara zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Prva osnovna škola Srebrenica danas obilježila 135 godina postojanja 

Srebrenica - Smanjuje se broj osoba koje su pod ljekarskim nadzorom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo