Bosna i Hercegovina     | 21.03.2020. 11:19 |

Savjet za zdravstvo SDPBiH: Uvesti zabranu kretanja i putovanja unutar BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Savjet za zdravstvo Socijaldemokratske partije BiH traži da na području cijele države hitno stupi na snagu zabrana putovanja unutar države, te potpuno zatvaranje granica i zabrana ulaska i izlaska iz zemlje za sve fizičke osobe.

- Pozivamo krizne štabove da hitno uvedu i mjeru uvođenja policijskog sata u cijeloj državi. Nužno je i da se za Banja Luku, Mostar i Konjic, tri žarišta zaraze virusom COVID-19, uvede potpuna zabrana kretanja, uz omogućenje jednog, kontroliranog dnevnog izlaska u nabavku potrepština jednom članu domaćinstva - poručili su u današnjem saopćenju.

Traže od kriznih štabova na svim razinama da objave informacije o broju raspoloživih testova na virus COVID-19, broja respiratora, te stanja i kapaciteta svakog pojedinačnog izolatorija.

Također, smaraju da je nužno stavljanje u funkciju svih jedinica civilne zaštite u državi, te mobilizacija svih dostupnih zdravstvenih kadrova.

Naglasili su da je samo odgovornim postupanjem, transparentnošću i tačnim podacima o raspoloživim resursima za borbu moguće suzbijati pandemiju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta