Svijet     | 21.03.2020. 11:23 |

Otvoreno pismo francuskoj zastupnici u Evropskom parlamentu Dominique Bilde

FENA Saopćenje

SARAJEVO/KANADA, 21.marta (FENA) - Članovi Instituta za istraživanje genocida Kanada smatraju da je prijedlog rezolucije o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i očuvanju prava bh. entiteta Republika Srpska koji je podnijela francuska desničarska zastupnica u Evropskom parlamentu Dominique Bilde anticivilizacijski atak.

- Vaš prijedlog je anticivilizacijski atak na bosanskohercegovačke, francuske i evropske vrijednosti i dehumanizirajući napad na žrtve genocida u BiH, najvećeg zločina poslije holokausta u Evropi - stoji u otvorenom pismu Instituta.

Podsjećaju da je BiH 22. maja 1992. godine bila priznata članica UN-a i to bez eintiteta, te da je preživjela agresiju, zločin i genocid, a o tome govore brojne presude.

Bilde i drugim članovima antibosanske koalicije iz Instituta poručuju da projekti rušenja države BiH implementacijom zaborava historijske tradicije bh. države neće uspjeti.

- Bosna i Hercegovina nije država s kojom se može manipulisati već je to vječna državna, historijska i teritorijalna kategorija - istaknuto je u saopćenju Instituta za istraživanje genocida Kanada.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Reagiranje operatera za OIEIEK na navode direktora 'Farme Spreča'

Nešić: Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!