Bosna i Hercegovina     | 21.03.2020. 09:53 |

Upozorenje građanima zbog učestalih požara na području Kalesije

FENA Saopćenje

KALESIJA, 21. marta (FENA) - Općina Kalesija moli sve građane te općine da ne pale vatru na otvorenom i time rizikuju izazivanje požara.

Ovo upozorenje je i apel svima da budemo odgovorni prema sebi i svom okruženju. Svako ugrožavanje života i imovine paljenjem vatre i izazivanjem požara je krivično djelo, a također je i materijalna odgovornost, saopćeno je iz Općine Kalesija.

Iz ove Općine navode da su ovih dana, kada se općina, kao i cijela država BiH, nalaze u vanrednoj situaciji zbog pandemije zaraze, učestali požari na području općine Kalesija čime se dodatno opterećuje funkcioniranje općinskih službi.

Profesionalna vatrogasna jedinica će gasiti požare, ali će u skladu sa zakonom protiv svakog za koga se utvrdi odgovornost podnijeti prekršajne i krivične prijave, a što podrazumijeva i materijalnu odgovornost, što znači da će se i fakturisati troškovi intervencije i upotreba materijalno tehničkih sredstava. Molimo vas ne palite vatru koja je rizik za izbijanje požara, u protivnom snosite pravnu i materijalnu odgovornost - poručili su iz Općine Kalesija.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Blinken: Borba protiv dezinformacija je 'vitalni' američki nacionalni sigurnosni interes

Na tržište BiH isporučene zdjele u kojima je utvrđena prisutnost melamina - agencija

Papa Franjo upozorio na opasnosti 'rodne teorije'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!