Bosna i Hercegovina     | 20.03.2020. 19:33 |

Vlada KS osigurava vanredni prijevoz za uposlenike u zdravstvu i sigurnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo (KS) osigurava vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti u tom kantonu, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

- Usljed aktuelne situacije izazavane pandemijom koronavirusa kao i naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, kojom je obustavljen javni prijevoz na području cijele Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada KS odlučila je posebnim mjerama osigurati vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti Kantona Sarajevo.

Ministarstvo saobraćaja KS će organizovati sa KJKP "Gras" i preduzećem "Centrotrans" da od sutra obezbijede dovoljan broj autobusa koji će, uz propisane mjere i preporuke zdravstvene zaštite stanovništva, svakodnevno prevoziti uposlene u navedenim oblastima na posao.

Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavit će Ministarstvu saobraćaja spiskove uposlenih.

Informacije o lokacijama i terminima u kojima će prijevoznici preuzimati putnike u općinama KS te ih prevoziti do radnih mjesta bit će poznate i objavljene do kraja ovog dana na web i facebook stranici Vlade, a bit će dostavljene i medijima - citat je iz saopćenja.

Prilikom ulaska u autobuse, usposlenici u sektoru zdravstva i sigurnosti bit će u obavezi vozaču priložiti službenu akreditaciju.

Zaključkom Vlade, poslodavci izvan ovih sektora organizirat će i prilagoditi prijevoz svojih radnika shodno njihovoj organizaciji rada i radnog vremena.

Kantonalna vlada obavještava sve putnike u Kantonu Sarajevo, koji su kupili kupone za prijevoz za mjesec mart, da će važenje kupona biti produženo nakon uspostave redovnog linijskog prijevoza za broj dana tokom kojih ih nisu koristili u ovom mjesecu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Ministarstvo zdravstva RH nakon 30 godina vraća psihologe u domove zdravlja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo