Ekonomija     | 20.03.2020. 11:22 |

Turistička zima 2019/2020 - Privatne investicije najbolji potez sezone

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Početak izgradnje luksuznog kompleksa na Vlašiću čiji je investitor poznati poduzetnik iz Viteza Pero Gudelj, ulaganje Muhameda Handanagića u otvaranje ski centra u neposrednoj blizini Cazina i organizacija manifestacije Dani zime na Kozari, najbolji su potezi u turizmu za sezonu 2019./2020. prema ocjeni portala Indikator.ba.

Navode da je Gudelj odlučio da na Vlašiću izgradi luksuzni kompleks sa tri hotela, skijalištem, stadionom, dvoranom i malim aerodromom što se može smatrati najznačajnijom investicijom decenije u oblasti turizma.

Nadalje, dodaju da je otvaranjem ski parka u neposrednoj blizini Cazina Handanagić najavio da će se investiranje nastaviti i na stazi namijenjenoj iskusnim skijašima čime je praktično započeo razvoj zimskog turizma u Unsko-sanskom kantonu.

Također, ističu da su Dani zime u Nacionalnom parku Kozara ove godine bili svojevrstan obrazac kako se i u jednom danu gostima mogu ponuditi atraktivni sportski, rekreativni, gastronomski i društveni sadržaji koji će ga učiniti aktivnim i zadovoljnim.

Redakcija Indikatora će, nakon što za to budu stečeni uslovi, organizovati svečanu dodjelu priznanja pomenutim dobitnicima, najavljeno je iz tog portala.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Turistička zajednica KS najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest

Više od 20.000 noćenja u Kantonu Sarajevo za novogodišnje praznike

Za 11 mjeseci 2021. u BiH 875,8 hiljada turista, i dalje pozitivna očekivanja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo