Bosna i Hercegovina     | 20.03.2020. 08:26 |

U HBŽ ušlo oko 150 osoba iz rizičnih zemalja, tri sankcionirane

FENA Saopćenje

LIVNO, 20. ožujka (FENA) - U zadnjih par dana na područje Hercegbosanske županije (HBŽ) došlo je oko 150 osoba iz rizičnih zemalja, odnosno zemalja koje su zahvaćene koronavirusom, te su im sanitarni inspektori uručili rješenja o samoizolaciji.

Kako navode iz MUP-a Hercegbosanske županije, njihovi službenici, kao i županijski sanitarni inspektori Uprave za inspekcijske poslove kontrolirali su 47 osoba i tom prilikom utvrdili da se tri osobe s popisa putnika koji su došli na prostor HBŽ-a nisu pridržavale uputa o samoizolaciji.

"Protiv njih biti upućen izvještaj prema sanitarnim inspektorima te će isti biti sankcionirani", ističu iz MUP-a Hercegbosanske županije.

Policija je zaprimila i dvije dojave građana da se osobe iz inozemstva ne pridržavaju samoizolacije, a provjerom na terenu utvrđeno je da te dvije osobe poštuju samoizolaciji, tj. da se pridržavaju uputa koje su dobili na ulasku u BiH.

Iz MUP-a skreću pozornost građanima koji su došli iz rizičnih zemalja na područje HBŽ-a da poštuju upute koje su dobilo od sanitarnih inspektora, kao i odluka kojih je donijela Vlada HBŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Za 20 posto porastao broj prometnih nesreća u HBŽ-u, smrtno stradale četiri osobe

Livno: Nožem prijetio gostima i policiji

U Livnu svečano obilježen Dan policije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'