Bosna i Hercegovina     | 19.03.2020. 15:27 |

GŠ CZ Goražde: Opremljene zgrade MZ Obarak i Hubjeri za eventualni karantin

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 19.marta (FENA) - Prostorije goraždanskih mjesnih zajednica u naseljima Obarak i Hubjeri, ukoliko se ukaže potreba, spremne su da posluže kao karantin - potvrđeno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba civilne zaštite Goražde.

Na sjednici štaba donijete su konkretne mjere i naredbe o maksimalnoj pripravnosti svih službi i podređivanju kapaciteta naredbama svih štabova u hijerarhiji.

“Stavili smo zvanično na raspolaganje prostorije dvije mjesne zajednice Obarak i Hubjeri sa po deset kreveta. Sve je pripremljeno i daj Bože da nas sve ovo zaobiđe, i da ne budemo imali nijednu oboljelu osobu, ali moramo biti maksimalno budni. Ne trebamo imati paniku ali moramo biti odgovorni i savjesni. Pozivam građane da svi damo doprinos, svako u svom segmentu” - kazao je komandant Gradskog štaba civilne zaštite, gradonačelnik Muhamed Ramović.

Naglasio je da su danas izdvojena i određena finansijska sredstva jedinicama u sistemu civilne zaštite

“Dodjelili smo novčana sredstva za  funckionisanje jedinica u štabu. Građane pozivam na još veću disciplinu kada su u pitanju okupljanja. Apelujem da  se poštuju i odluke za održavanje vjenčanja gdje ne smije biti prisutno više od pet osoba. Vjenčanja se održavati u gradskoj upravi i svi smo mobilni maksimalno” - kazao je Ramović.  

Štab je izdao novu naredbu o kontinuiranom  pranju ulica, provodi se dezinfekcija ustanova i preduzeća te ambulanti.

Gradonačelnik Ramović apelovao je na mlade da uz online nastavu budu spremni i da volontiraju i pomognu starijima u situacijama kada je potrebno da obave osnovnu kupovinu. Šalter sala gradske uprave radi ali je sugerisano svima da sve što mogu obave telefonski ili online putem.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu