Bosna i Hercegovina     | 19.03.2020. 14:53 |

Općina Centar osigurala higijenske pakete za najugroženije stanovnike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Shodno novonastaloj situaciji zbog pandemije koronavirusa, a imajući u vidu naredbe i preporuke Kriznog štaba i Vlade Kantona Sarajevo, Udruženje maloljetnih boraca Općine Centar Sarajevo se obratilo načelniku Općine Centar Sarajevo Nedžadu Ajnadžiću i obavijestilo ga da se kao društveno odgovorno udruženje sa svim svojim kapacitetima stavlja na raspolaganje Općini Centar, odnosno Štabu civilne zaštite Općine Centar. 

S obzirom na sve ozbiljniju situaciju i veći broj registriranih zaraženih građana Bosne i Hercegovine, načelnik Ajnadžić je donio odluku da se iz sredstava budžeta Općine Centar nabave paketi sa sredstvom za dezinfekciju, po dva para zaštitnih maski i rukavica, te sapunom i šamponom koji će biti uručeni penzionerima koji se nalaze na evidenciji projekta "Hljeb i mlijeko", a koji su ujedno i najugroženija kategorija. 

Uzimajući u obzir inicijativu Udruženja maloljetnih boraca odlučeno je da aktivisti ovog udruženja, zajedno sa predstavnikom Službe za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar, od petka 20. marta, započnu podjelu na kućne adrese navedenih stanovnika, saopćeno je iz Općine Centar. 

Iz ove općine uputili su i apel starijim građanima da ostanu u svojim domovima, a da za sve nabavke koje podrazumijevaju izlazak iz kuće, pozovu aktiviste udruženja koji će za njih obaviti neophodni posao. 

Brojevi na koji se građani mogu obratiti 24 sata dnevno su: 033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'