Bosna i Hercegovina     | 19.03.2020. 11:48 |

Zbog primanja mita suspendirano pet policajaca Granične policije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. ožujka (FENA) - Direktor Granične policije (GP) BiH Zoran Galić u četvrtak je donio rješenje o privremenoj suspenziji pet policijskih službenika iz GPBiH, pripadnika Jedinice granične policije Brod A. M., Č. S., P. B., I. D. i G. I., i to zbog primanja mita.

Suspendiranim policijskim službenicima stavlja se na teret da su na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod u noći s 5. na 6. ožujka ove godine, u vremenskom periodu od 19 do 6 sati, izvršili više koruptivnih djela tako što su u više navrata od osoba koje su prelazile državnu granicu zahtijevali i primili dar, odnosno novac u neutvrđenom iznosu s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, priopćeno je iz Granične policije BiH.

"Postoji osnova sumnje da su navedenim radnjama suspendirani policijski službenici počinili težu povredu službene dužnosti, odnosno da su zlouporabom službenog položaja narušili ugled policijskog organa. Također postoji i osnova sumnje da su ovi policajci počinili kazneno djelo 'primanje dara i drugih oblika koristi', što je dokumentirano od strane Centralnog istražnog ureda GPBiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u skladu s naredbom Suda BiH", istaknuli su iz ove policijske agencije.

Dodaju kako je direktor Granične policije iskoristio je svoja ovlaštenja i donio mjeru privremene suspenzije, imajući u vidu da se moglo osnovano vjerovati kako bi daljnji ostanak osumnjičenih policijskih službenika štetio interesima službe te da bi se negativno odrazio na ugled Granične policije BiH i ocjenu javnog mnijenja u kontekstu konkretnih događanja u BiH.

Suspenzija navedenih policijskih službenika trajat će do okončanja disciplinskog ili kaznenog postupka, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Uhićena dvoja državljana BiH zbog krijumčarenja državljana Turske, Sirije i Iraka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom