Bosna i Hercegovina     | 19.03.2020. 09:30 |

Elektroprivreda BiH - Snabdijevanje kupaca električnom energijom stabilno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Elektroprivreda BiH je saopćila da se, zahvaljujući visokoj pogonskoj spremnosti proizvodnih i distributivnih kapaciteta, proizvodnja električne energije odvija kontinuirano čime je osigurano stabilno snabdijevanje kupaca.

Elektroprivreda BiH je prilagodila svoje poslovanje aktuelnoj situaciji i djeluje u skladu sa preporukama nadležnih organa.

Režim rada svih naplatnih mjesta Elektroprivrede BiH je nepromijenjen. Izuzetak je naplatno mjesto Mostar u Elektrodistribuciji Mostar, koje je zatvoreno do daljnjeg.

U skladu sa naredbama nadležnih organa, na naplatnim mjestima se provode higijensko epidemiološke preporuke uz pojačane mjere zaštite i dezinfekcije, s ciljem zaštite kupaca i uposlenika. U tom smislu, uvedena je jednosatna pauza kako bi se vršila dodatna dezinfekcija radnih površina i prostora.

Iz EPBiH apeluju na kupce da se strogo pridržavaju preporuka i razdaljine od jednog metra te da plaćanje vrše putem elektronskog bankarstva.

Reklamacije i upite, kupci mogu podnijeti putem maila ili pozivom na besplatni broj telefona - Srednjebosanski kanton (080 020 130, info.edze@epbih.ba); Bosansko-podrinjski kanton (080 020 131, info.edsa@epbih.ba); Zeničko-dobojski kanton (080 020 132, info.edze@epbih.ba); Kanton Sarajevo (080 020 133, info.edsa@epbih.ba); Unsko-sanski kanton
(080 020 134, info.edbi@epbih.ba); Tuzlanski kanton (080 020 135, info.edtz@epbih.ba), te Hercegovačko-neretvanski kanton (080 020 136, info.edmo@epbih.ba). 

Broj i dužina planskih isključenja, koja se rade zbog održavanja distributivne mreže, Elektroprivreda BiH će  reducirati samo na neophodni nivo, saopćeno je iz Službe za komunikacije EPBiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

EPBiH uputila prijedlog FERK-u za uvođenje novog cjenovnog modela električne energije

Dogovorena isporuka 800 hiljada tona uglja iz Rudnika 'Banovići' u 2024. godini

Predstavnici EPBiH i USAID EPA o uspostavi berze električne energije u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'