Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 17:03 |

Počelo emitovanje TV škole u programu RTV Unsko-sanskog kantona

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 18. marta (FENA) - Kantonalno ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Radio televizija Unsko-sanskog kantona (USK) i nastavno osoblje počeli su s realizacijom projekta "TV škola" za učenike svih osnovnoškolskih ustanova na području ovog kantona.

- Ovim uspostavljamo sistem učenja na daljinu. Svi učenici osnovnih škola bit će u obavezi pratiti nastavu putem projekta "TV škola" u programu RTV USK, dok će za srednjoškolce biti obavezan sistem online učenja. Online nastavu organizirat će i Univerzitet u Bihaću, koji ima sve uslove i kapacitete za takav način izvođenja ili nadoknade nastavnog procesa - istakla je Albijana Trnavci iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Projekat interaktivnog učenja u potpunosti je podržala Radio - televizija Unsko-sanskog kantona, kao vodeća medijska kuća u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

- Već smo dokazali da smo spremni za ovakve izazove i odmah smo se stavili na raspolaganje. Sviju nas je zadesila situacija koju nismo mogli predvidjeti, pa je sasvim logično da damo doprinos što lakšem prevazilaženju ovih vanrednih okolnosti. Primarni cilj je dobrobit naše djece, tako da ćemo pokušati maksimalno olakšati rad našim učiteljima i nastavnicima - riječi su direktorice Radio-televizije Unsko-sanskog kantona Irme Pašić.

Nastavno osoblje za predmetnu nastavu u projektu "TV škola" odredit će stručni aktivi, dok razrednu nastavu već izvode učitelji iz osnovnih škola, koji su se dobrovoljno prijavili.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana slobode medija u Unsko-sanskom kantonu

Grijanje u školama i prijevoz učenika u USK-u zasad nisu upitni

USK: Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 7. februara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu