Stranačke aktivnosti     | 18.03.2020. 16:04 |

Priopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

DF: HDZ-ov ministar zdravstva u Vladi HNK odmah mora dati ostavku

Demokratska fronta poziva ministra zdravstva u Vladi Hercegovačko - neretvanskog kantona Gorana Opsenicu da odmah podnese neopozivu ostavku na mjesto ministra zdravstva u HNK.

Ni dva dana poslije haosa koji je nastupio uslijed neodgovornosti na Sveučilišnom kliničkom centru, koja je prouzrokovala širenje koronavirusa HDZ-ov ministar Goran Opsenica nije našao za shodno ni da se obrati javnosti a kamoli da zatraži odgovornost od nadležnih.

Pozivamo Vladu HNK i premijera HNK da odmah smijene resornog ministra i time pokažu da se neodgovornost u ovim kriznim momentima neće tolerirati, u protivnom javnost i građani s pravom mogu smatrati da je Vlada HNK saučesnik u sabotaži mjera prevencije, i saučesnik u zataškavanju čina koji može da se pretvori u ogromnu tragediju.

HDZ-ovim ministrima javnost može oprostiti i njihovu kapricioznost te bojkotovanje proširenih sjednica Predsjedništva BiH, ali nikako ne smije oprostiti javašluk koji prijeti da dovede u pitanje zdravlje svih građana u državi.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Predsjedništvo DF-a - 'Trojkina' politika kompromisa dovela do politike razvaljivanja države

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta