Bosna i Hercegovina

Gudeljević: Sačuvati živote trenutno je jedini zadatak vlasti

Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević uputila je, u emisiji 'Specijal' BHT-a, zamolbu stanovništvu da čvrsto vjeruju kako sve razine vlasti rade profesionalno i na najbolji način da pomognu svima.

- U situacijama poput pojave koronavirusa, koji ne poznaje države, granice, entitete niti bilo šta drugo i napada sve jednako, pokazalo se jedinstvo. Usuglasili smo jedinstvene mjere koje vrijede u cijeloj Bosni i Hercegovini, prema kojima će se postupati u rješavanju problema koronavirusa - rekla je ministrica Gudeljević.

Potom je apelirala da se poštuju preporuke i mjere.

- Svjesni smo da je samoizolacija teška. Apeliram na savjest svih onih kojima se odredi samoizolacija, da to zaista i poštuju. Poručujem svima, prije svega mladima da ako mjere i preporuke ne poštuju, virus mogu prenijeti svima, pa i onima koje to može koštati života - istaknula je ministrica, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Naglasila je da je 'ova situacija test za sve nas da radimo profesionalno, zanemarimo politička opredjeljenja i nesuglasice, te da radimo isključivo u službi čovjeka, u službi građana koji su jedino važni'.

(FENA) M.L.