Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 15:09 |

Općina Novo Sarajevo - Sanitetsko vozilo za Službu prve medicinske pomoći

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo uručio je direktorici Doma zdravlja Novo Sarajevo Amiri Skopljak sanitetsko vozilo za potrebe Službe prve medicinske pomoći.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo podsjetio je da se za Dom zdravlja Novo Sarajevo, koji je sastavni dio općinskog Štaba civilne zaštite, kontinuirano nabavlja neophodan materijal i oprema za svakodnevne potrebe, tako i za krizne situacije.

-U toku je nabavka higijenskih potrepština, dezinfikacionih sredstava, zaštitne opreme i svega što iziskuje ova epidemiološka situacija - istakao je.

Ponovo je apelirao na stanovništvo da shvate ozbiljnost i težinu situacije u kojoj se nalazimo, poštuju upute kriznih štabova na svim nivoima vlasti i smanje kretanje da bi izbjegli teže posljedice i sačuvali zdravlje.

Vrijednost vozila je 90.000 KM. Direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo Mehmed Kulić i direktorica Doma zdravlja Novo Sarajevo Amira Skopljak naglasili su, između ostalog, da će novo sanitetsko vozilo za transport pacijenata poboljšati, prije svega, kvalitet zdravstvenih usluga.

- Zahvalili su općinskom načelniku, Općini Novo Sarajevo  i Štabu civilne zaštite za saradnju – saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.                                   

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

Dom zdravlja Novi Travnik dobio novo sanitetsko vozilo vrijedno 120.000 KM (VIDEO)

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije