Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 12:36 |

Preduzeće Park zbog epidemiološke situacije rad organiziralo u timovima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Preduzeće Park, poštujući i striktno primjenjujući sve upute i naredbe Kriznog štaba FBiH i KS na području KS i to u Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći, već nekoliko dana intenziviralo je higijenu i čišćenje smeća sa javnih zelenih površina.

S obzirom na dobro obavljen posao pretproljetnih hortikulturnih radova, oni se u doba epidemiološke situacije provode u skladu s kapacitetima, a prioritet je stavljen upravo na higijenu i zaštitu čistoće parkovskih i drugih prostora od smeća i drugog komunalnog otpada, saopćeno je iz KJKP park.

Vodeći računa i o zdravlju ljudi uposlenih na ovim poslovima već su poduzete mjere i obezbijeđene dovoljne količine zaštitnih maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju.

Rad ovih službi od jutros je zbog potrebnog smanjenja koncentracije uposlenih organiziran u timovima, a radno vrijeme je podijeljeno u dva dijela.

Mehanizacija Parka, shodno potrebama održavanja higijene i čišćenju zelenih površina, njezi i orezivanju stabala, održavanju rasvjete i drugim poslovima, kao i zbog činjenice da je sastavni dio Kantonalnog štaba CZ, u slučaju potrebe bit će svakodnevno na raspolaganju službama Parka, CZ, ali i ispomoć za druga komunalna preduzeća ukoliko tako odredi resorno ministarstvo.

Parkova služba komunalnih redara radit će po ustaljenom rasporedu, s obzirom da je njen rad organiziran u timovima, a na snazi ostaje ranije donesena mjera pojačanog nadzora i zaštite komunalne čistoće na javnim zelenim površinama.

Vrtni centar "Flora" u Nedžarićima, također je skratio svoje radno vrijeme i radit će od 8 do 16 sati, a organiziran je timski princip prisustva uposlenih u poslovnim prostorima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Pionirskoj dolini iduće sedmice počinje izgradnja adrenalin parka

Medvjedica Aida u Pionirskoj dolini danas slavi prvi rođendan

Pionirska dolina uspješna na putu ka punopravnom članstvu u EAZA-u

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana