Regija     | 17.03.2020. 20:57 |

Crna Gora ukida gradski prijevoz i zabranjuje rad frizerskim salonima

FENA Agencije

PODGORICA, 17. ožujka (FENA) - Premda još nema nijedan potvrđeni slučaj koronavirusa, Crna Gora je u utorak navečer obustavila javni autobusni i željeznički promet, te zatvorila sve frizerske i kozmetičke salone.

 Crna Gora još uvijek je jedina država u Europi koja nema registriran slučaj koronavirusa.

 Krajem prošlog tjedna vlada u Podgorici donijela je odluku o prekidanju nastave u svim obrazovnim ustanovama i zabranila javna okupljanja, dok su u ponedjeljak zatvoreni svi ugostiteljski objekti, zabranjen je ulazak strancima i zaustavljen međunarodni promet putnika. Svi zaposleni su pozvani da rade od kuće, dok su roditelji koji imaju djecu mlađu od 11 godina dobili plaćeni dopust.

 Crnogorska policija uhitila je danas još četiri osobe koje su otvorile svoje ugostiteljske objekte usprkos zabrani, i njima se stavlja na teret kazneno djelo nepostupanja prema zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Vlasniku kafića koji je jučer uhićen po istoj osnovi određen je pritvor od 72 sata.

 Nacionalno tijelo za zarazne bolesti večeras je preporučilo stanovnicima Crne Gore da odgode svadbe, a da pogrebe održavaju u najužem krugu obitelji. Prema podacima crnogorskog Instituta za Javno zdravlje u Crnoj Gori je do sada testirano 98 osoba na koronavirus i svi rezultati testa bili su negativni. Pod zdravstvenim nadzorom je nešto preko tisuću osoba, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana