Magazin     | 17.03.2020. 19:28 |

Rolling Stones odgodili sjevernoameričku turneju zbog epidemije koronavirusa

FENA Internet

NEW YORK , 17. februara (FENA) - Rolling Stones odgodili su sjevernoameričku turneju po 15 gradova zbog epidemije koronavirusa.

Band je objavio u utorak da je turneja No Filter,  za koju se prvobitno očekivalo da započne u San Diegu 8. maja, odgođena. Također je bilo planirano da turneja obuhvati neke gradove u kojima band nije godinama nastupao, među kojima su Cleveland, St. Louis, Austin, Texas, Louisville, Kentucky, Charlotte, North Carolina i Tampa, Florida.

- Golemo smo razočarani što moramo odgoditi turneju. Izvinjavamo se svim fanovima koji su joj se nadali kao i mi, ali su zdravlje i sigurnost za sviju prioritet. Proći ćemo kroz ovo zajedno i uskoro ćemo se vidjeti - navode Stonesi u saopćenju.

Promotor turneje AEG preporučio je onima koji su planirali prisustvovati koncertima da zadrže svoje karte i da čekaju nove informacije.

Sjevernoamerička turneja Stonesa u prošloj godini bila je odgođena nakon što je Mick Jagger bio podvrgnut operaciji srca, ali je band ponovo zakazao nove koncerete i trijumfalno se vratio nastupom u Chicagu.

Ogromna većina ljudi oporavi se od novog virusa, ali za neke to može izazvati i teže oboljevanje, uključujuči i upalu pluća, prenosi Associated Press.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

The Rolling Stones 1. studenog izdaju raskošno reizdanje albuma 'Let It Bleed'

Rolling Stonesi se vraćaju na binu večeras u Chicagu

Rolling Stones odgodili američku turneju zbog medicinskog tretmana Micka Jaggera

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!