Bosna i Hercegovina     | 17.03.2020. 14:01 |

GIKIL preuzeo preventivne mjere radi koronavirusa

FENA Saopćenje

LUKAVAC, 17. marta (FENA) - Global Ispat Koksna Industrija Lukavac je u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa koronavirusa COVID-19 formirala Krizni štab za prevenciju koronavirusa na nivou kompanije u kojeg su uključeni predstavnici svih fabrika i relevantnih sektora neophodnih za provođenje potrebnih mjera, uključujući Sektor sigurnosti i zdravlja.

Također su putem svih dostupnih internih komunikacijskih kanala podijeljene informacije o trenutnom stanju koronavirusa na području Tuzlanskog Kantona i Federacije BiH, kao i informativni leci o održavanju higijene i ponašanja na radnom mjestu u skladu sa aktuelnim potrebama.

Između ostalog, nabavili su sredstava za dezinfekciju, zaštitne rukavice i zaštitne maske, naročito na ključnim tačkama u kompaniji na kojima cirkuliše najveći broj ljudi te su pojačali dezinfekciju i privremeno zatvorili restoran u GIKIL-a.

Radnicima su izdali naredbu o zabrani obavljanja službenih putovanja, posjeta, prijema i sastanaka, te provođenje svih poslovnih kretanja na najmanju moguću mjeru te su izradili plan režima rada u sektorima i fabrikama za vrijeme trajanja krizne situacije, čime je broj radnika koji obavljaju poslove u jednoj smjeni znatno reduciran, na način da je radnicima omogućeno korištenje godišnjih odmora i plaćenih dopusta, saoćeno je iz GIKIL-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

GIKIL pustio u rad savremeno postrojenje za prečišćavanje tehnoloških otpadnih voda

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Crikvenica: U Thalassotherapiu se vraćaju zaštitne maske

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana