Ekonomija     | 17.03.2020. 13:39 |

KUIP KS - Za podnošenje prijava koristite telefon ili internet

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, u uslovima pojačanih epidemioloških mjera radi suzbijanja širenja koronavirusa (COVID-19), te sprečavanje nastanka štetnih posljedica, poziva sve pravne, fizičke osobe i građane da korospodenciju i kontakt sa Upravom ostvaruju putem službenih telefona i e-maila.

Uprava se može kontaktirati na telefon i fax - 569-890, 770-151, telefon za prijave građana:770-156, E-mail: kuip@kuip.ks.gov.ba, te viber broj: 061 160 926, saopćeno je iz KUIP-a KS.

Slijedeći uputu kriznih štabova ministarstava zdravstva Federacije BiH i KS, cilj ovih mjera je da se u prostorijama Uprave na oba lokaliteta, odnosno Dalmatinska i Aleja Bosne Srebrene bb, izbjegne okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, što bi bilo suprotno propisanim mjerama.

Ove mjere ostaju na snazi do daljnjeg, uz napomenu da će na osnovu podnesenih prijava, na jedan od navedenih načina, biti pravovremeno pokrenuti inspekcijski postupci, o čijem će toku i ishodu podnosioci biti upoznati u predviđenim zakonskim rokovima, poručili su iz KUIP-a KS.

Radi zaštite zdravlja uposlenika i stranaka, Kantonalna uprave za inspekcijske poslove po preporukama epidemiologa, također, je poduzela i provodi preventivne sanitarno-higijenske mjere u službenim prostorijama.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada KS dala saglasnost na upošljavanje 17 kantonalnih inspektora

KUIP KS - Kontrole subjekata nadzora koji usluge smještaja oglašavaju putem interneta

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta