Bosna i Hercegovina     | 17.03.2020. 10:43 |

PUFBiH - Apel poreznim obveznicima da ne stvaraju gužve u poreznim ispostavama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Porezna uprava Federacije BiH ponovo je pozvala porezne obveznike da poštuju preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, te da u cilju provođenja mjera zaštite na radu i suzbijanja širenja koronavirusa, ne dolaze u prostorije Porezne uprave i da izbjegavaju čekanje u redovima.

Navode da je shodno preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Porezna uprava FBiH smanjila broj osoba koje istovremeno mogu boraviti u zatvorenom prostoru kako bi bila osigurana međusobna udaljenost osoba od najmanje jednog metra.

Zamolili su porezne obveznike da poštuju tu preporuku, te da u prostorijama  organizacionih jedinica Porezne uprave FBiH istovremeno ne bude više od tri porezna obveznika.

Podsjećaju da je rok za predaju poreznih prijava produžen do 15. aprila 2020., te pozivaju porezne obveznike da porezne prijave dostavljaju elektronski, faksom ili putem pošte na adrese nadležnih organizacionih jedinica Porezne uprave FBiH, a da originalne porezne prijave dostave naknadno nakon prestanka proglašenog stanja nesreće u Federaciji BiH. 

Također, apeluju da se porezni obveznici pridržavaju radnog vremena sa strankama koje je u ovim uvjetima određeno od 8.00 do 12.00 sati jer Porezna uprava neće primati stranke u vremenu izvan navedenog.

Te mjere bit će primjenjivane dok traje opasnost od širenja koronavirusa.

- Apelujemo na sve porezne obveznike koji dođu u prostorije organizacionih jedinica Porezne uprave FBiH da se pridržavaju svih preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, odnosno kriznih štabova kantonalnih ministarstava zdravstva, kao i zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH koje su postavljene u svim organizacionim jedinicama Uprave - saopćeno je iz te institucije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Papa Franjo ponovio apel za mir, izrazio žaljenje zbog sukoba u Ukrajini i Gazi

Liban pozvao međunarodnu zajednicu da osnaži podršku za UNRWA

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo