Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 15:36 |

Počinje javna rasprava o nacrtu zakona o reprezentativnosti sindikata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - U skladu s Programom rada Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za 2020. godinu, ovo ministarstvo provodi aktivnosti na izradi Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca.

Nacrt ovog zakona razmatran je na zasjedanju Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, te je na oba doma prihvaćen kao dobra osnova za izradu Prijedloga zakona, s tim da je Predstavnički dom Parlamenta FBiH zaključkom usvojenim na sjednici tog doma održanoj 29.10.2019. godine, predlagača ovog zakona zadužio da organizuje i sprovede javnu raspravu u trajanju od 60 dana.

Također, i Dom naroda Parlamenta Federacije BiH je zaključkom od 27.2.2020. godine, predlagača ovog zakona zadužio da organizuje i provede javnu raspravu u istom trajanju.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike započelo je aktivnosti na provođenju javne rasprave, te s tim u vezi poziva sve zainteresovane da svoje primjedbe, prijedloge ili komentare na tekst Nacrta zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca dostave u pisanom obliku elektronskim putem na e-mail info@fmrsp.gov.ba, najkasnije do 30.4.2020. godine.

Tekst Nacrta zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, kao i obrazac za primjedbe, prijedloge ili komentare možete preuzeti sa web stranice Federalnog ministarstva rada i socijalne politike www.fmrsp.gov.ba. O datumu i mjestu održavanja javne rasprave zainteresovana javnost će biti naknadno obaviještena, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta