Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 15:26 |

Niz mjera Kriznog štaba Općine Bugojno radi preveniranja pojave koronavirusa

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16. marta (FENA) - Niz mjera doneseno je današnjem sastanku članova Općinskog štaba civilne zaštite Bugojno, s ciljem preveniranja pojave koronavirusa na teritoriji ove općine.

Između ostalog, naloženo je formiranje kriznih štabova u svim javnim ustanovama i preduzećima, dezinfekcija prostora u kojem borave radnici i građani i rad sa strankama u dva intervala.

Definirano je da radno vrijeme uposlenih u organima općinske uprave bude od 8.30 do 10.30, i od 11.30 do 13.30 sati, te da se na odgovarajući način regulira boravak stranaka, kojima se treba pružiti usluga.

Predloženo je da se uposlenicama, majkama s djecom mlađom od šest godina, omogući korištenje godišnjeg odmora u trajanju do deset dana, te da se obave razgovori s onima koji su stariji od 55 godina.

Uz nadzor policije, idućih deset dana rad bi trebali ograničiti ugostiteljski objekti, od 9 do 16 sati, a u istom periodu zabranjeno je organiziranje svih manifestacija.

Predloženo je da se jedna škola rezervira za izolaciju u slučaju da se stanje pogorša, te donesena odluka o prestanku rada buvlje, i zabrani prodaje suhomesnatih i mliječnih proizvoda na zelenoj pijaci.

Iz JU "Dom zdravlja“ svaka dva dana trebali bi izvještavati o zdravstvenoj situaciji na području grada, a narednih dana bit će uspostavljen i veći nadzor nad radom nedavno otvorenog azila za pse.

Od građana je zatraženo strpljenje, te da se ne okupljaju u većem broju u većim tržnim centrima i na javnim mjestima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu