Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 13:52 |

Ljekarska komora TK - Poštivati preporuke ljekara u prevenciji koronavirusa

FENA Saopćenje

TUZLA, 16. marta (FENA) - Ljekarska komora Tuzlanskog kantona uputilo je apel stanovništvu da poštuje isključivo preporuke ljekara u mjerama prevencije pojave i širenja koronavirusa "da ne bi bespotrebno opteretili zdravstvene institucije a da bi stvorili uvjete za pružanje pomoći onima kojima je zaista i potrebna".

- Poručujemo javnosti i stanovništvu TK-a da su ljekari i ostalo zdravstveno osoblje spremni za prihvat eventualno oboljelih i da će biti zbrinuti po suvremenim protokolima tretmana takvih oboljenja - saopćeno je iz Ljekarske komore TK.   

Ljekarska komora TK učestvuje u radu zvaničnih institucija koje pripremaju mjere zbrinjavanja eventualne pojave oboljelih, kao i protokole prevencije i mjera koje preduzimaju institucije zdravstvenog sistema na području tog kantona.

- Podržavamo zvaničnike Kantona u poduzimanju potrebnih mjera, nabavke opreme da bi zdravstene ustanove bile u potpunosti spremne da adekvatno zbrinu novooboljele, a istovremeno da pacijenti s drugim očekivanim oboljenjima ne trpe zbog toga - ističe sa u saopćenju Ljekarske komore TK. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Tuzlanski kanton - Svim osnovcima osigurani besplatni udžbenici

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona izvršena 72 inspekcijska nadzora

Doznačavanje sredstava Federalnom zavodu PIO za pomoć penzionerima Tuzlanskog kantona

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'