Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 13:04 |

Krizni štab Tuzlanskog kantona zasjeda u popodnevnim satima

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 16. marta (FENA) - Krizni štab Tuzlanskog kantona danas će u 14.30 sati održati novu sjednicu zajedno s Kantonalnim štabom civilne zaštite na kojoj će se razgovarati o novim okolnostima usljed sve veće opasnosti od širenja koronavirusa - potvrdila je ministrica zdravstva  Tuzlanskog kantona Dajana Čolić.

Nakon ove sjednice zaključci Kriznog štaba će biti saopćeni javnosti.

Krizni štab Tuzlanskog kantona redovito apelira na građane da izbjegavaju okupljanja na javnim mjestima te da poštuju mjere izolacije.

Krizni štab Općine Lukavac izvijestio je danas javnost da bilježe povećan priliv putnika iz inozemstva, njih 84, te je sada u ovoj općini ukupno 150 osoba koje su pod zdravstvenim nadzorom.

Iz ovog kriznog štaba apeliraju na sve osobe da poštuju pravila samoizolacije koju od jučer kontroliše Policijska uprava Lukavac.

- Molimo osobe koje dolaze iz inostranstva, posebno iz zemalja s visokim rizikom od koronavirusa da se obavezno javljaju našim službama – naveli su iz Kriznog štaba Općine Lukavac.

Od jučer je međunarodni avio i cestovni prevoz putnika iz Tuzle obustavljen, a svi putnici koji dolaze iz drugih europskih zemalja moraju 14 dana radi testiranja provesti u karanteni.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'