Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 12:33 |

Kontrola ulaska stranaka i redovna dezinfekcija objekata Vlade Brčko Distrikta

FENA Edin Jašarević

BRČKO, 16. marta (FENA) -  S ciljem zaštite građana, državnih službenika i namještenika koji koriste i pružaju usluge iz nadležnosti Odjeljenja za javni registar, od danas će portiri Odjeljenja za javnu sigurnost kontrolisati ulazak stranaka u zgradu Vlade Brčko distrikta BiH, CIPS-a i zgradu Arhiva.

U toku radnog dana tri puta će se vršiti potpuna dezinfekcija prostorija tokom koje će biti prekidan rad sa strankama i to u periodima: od 7.00 do 8.00 sati, od 10.00 do 11.00 sati i od 12.30 do 13.30 sati.

Vlada Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine je jučer na petom nastavku 89. vanredne sjednice  donijela odluku o ograničenju radnog vremena u određenim djelatnostima na području Brčko Distrikta.

U ugostiteljskim objektima (osim u sastavu pekara), kladionicama, kockarnicama i drugim objektima sličnog sadržaja radno vrijeme je odo 18.00 sati, u pekarama do 22.00 sata, u objektima u kojima se obavlja trgovinska djelatnost, osim benzinskih stanica i apoteka do 19.00 sati, dok je zabranjen rad dječijih igraonica, dnevnih boravaka i drugih objekata sličnog sadržaja, kao i sva javna okupljanja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Brčko distrikt - U toku Javni poziv za stambeno zbrinjavanje Roma

Spasilačka ekipa Brčko distrikta BiH krenula u pomoć Turskoj

Vlada Distrikta usvojila Strategiju za mlade za razdoblje 2022. – 2026.

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta