Stranačke aktivnosti     | 15.03.2020. 15:43 |

Saopćenje za javnost Građanskog demokratskog saveza (GDS) BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik  GDS BiH Ibrahim Spahić pozdravio je angažovanje svih raspoloživih bosanskohercegovačkih institucija uključujući i Oružene Snage BiH i preduzimanje i drugih nužnih mjera za zaštitu zdravlja građana povodom širenja korona virusa COVID-19 bolesti.

Sazrijevanje svijesti o odgovornosti državnih organa, institucija i nosilaca najodgovornijih javnih funkcija  na svim nivoima i poštivanja upustava kriznih štabova od strane  građana i lokalnih zajednica /mz,opština i gradova/za sprovođenje urgentnih ličnih i kolektivnih mjera  preventivne samo/zaštite  pomaže da se prevaziđe  odsustvo potrebne infrastrukture i konzistentne socijalne i zdravstvene politike,kao i činjenica da smo jedna od rijetkih država bez Ministarstva zdravlja i socijalne politike BiH.

Očekujemo da će konačno svi razumjeti od kolike je važnosti da se posveti pažnja odgovarajuća pažnja  nauci i istraživanjima i da se, praktično i dugoročno, materijalno i društveno stimulišu ljekari i medicinsko osoblje i cjelovito reformiše socijalni i zdravstveni sistem.

To možemo ostvariti samo ako se urgentno i tokom ove  krize  donese odluka o formiranju Ministarstva socijalne i zdravstvene politike BiH i angažuju zdravstveni i drugi stručnjaci u interesu opšteg dobra  i jednako za svaku porodicu i  sve genracije društva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDSBiH

Saopćenje za javnost GDSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu