Stranačke aktivnosti     | 15.03.2020. 14:21 |

Priopćenje za javnost Gradskog odbora SNSD-a Mostar

FENA Saopćenje

Мostar, 15.03.2020. g
Br. SJ 01/03-20

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA SNSD MOSTAR

Povodom Javnog poziva za prijem pripravnika koji je objavila Vlada HNK/Ž, 13.11.2019. godine i njegovih nevjerovatnih rezultata, Gradski odbor SNSD Mostar želi obavijestiti javnost, a naročito pripadnike srpskog naroda u gradu Mostaru i HNK/Ž da je na pomenutom Javnom pozivu, od 150 pripravnika primljena samo JEDNA osoba srpske nacionalnosti.

Članovi Gradskog odbora SNSD Mostar su obavili razgovore sa svim kandidatima do kojih su mogli doći i došli su do poražavajuće činjenice da je nakon selekcije i odabira primljena samo jedna osoba srpske nacionalnosti, tačnije 0,67% od ukupnog broja primljenih kandidata!

Napominjemo da je među kandidatima na Javnom pozivu bilo odličnih studenata, dobitnika Rektorovih nagrada, nezaposlenih majki, magistara u teškoj socijalnoj situciji i pripadnika drugih ugroženih grupa, od kojih, eto, niko nije bio dovoljno dobar da godinu dana obavlja pripravnički staž u struci za koju se školovao.

Gradski odbor SNSD Mostar poziva predsjednika Vlade HNK/Ž, g. Nevenka Hercega da javno objavi nacionalnu strukturu primljenih kandidata na Javnom pozivu za prijem pripravnika i da se ova katastrofalna greška ispravi u tzv. „drugom krugu“ Javnog poziva koji je najavljen za april.

GO SNSD Mostar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GO SNSD-a Mostar

Priopćenje za javnost Gradskog odbora SNSD Mostar

Priopćenje za javnost GO SNSD Mostar

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu