Bosna i Hercegovina     | 14.03.2020. 19:40 |

Vlada ZHŽ: Kontrola graničnih prijelaza i izvršavanja mjera zdravstvenog nadzora

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 14. ožujka (FENA) - Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na hitnoj sjednici u subotu razmatrala je trenutnu epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa te zadužila nadležne insitucije da osiguraju epidemiološku kontrolu graničnih prijelaza, kao i kontrolu izvršavanja mjera zdravstvenog nadzora za osobe kojima su mjere određene.

 Na sjednici su sudjelovali predstavnici Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave i predstavnici Uprave za inspekcijske poslove ZHŽ-a, priopćila je Vlada ZHŽ-a.

 Uprava za inspekcijske poslove zadužena je da se, u suradnji s nadležnom inspekcijom jedinica lokalne samouprave i ostalim nadležnim tijelima, odmah stavi na raspolaganje Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, sukladno svojim nadležnostima, te osigura epidemiološku kontrolu graničnih prijelaza, a s ciljem prevencije širenja koronavirusa.

 Ministarstvo unutarnjih poslova zaduženo je da, sukladno svojim nadležnostima, osigura kontrolu izvršavanja mjera zdravstvenog nadzora za osobe kojima su mjere određene.

 Uprava civilne zaštite zaužena je da se, u suradnji s nadležnim tijelima lokalne zajednice, zbog novonastale epidemiološke situacije, stavi na raspolaganje Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi.

 "Obavještavaju se građani Zapadnohercegovačke županije da sve korisne informacije u vezi postupanja u povodu trenutne epidemiološke situacije mogu pronaći na službenoj stranici Uprave civilne zaštite: www.civilnazastita-zzh.gov.ba", navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika Vlade ZHŽ-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo