Bosna i Hercegovina     | 14.03.2020. 16:22 |

Pacijentica iz Žepča nije zaražena koronavirusom

FENA Saopćenje

ZENICA, 14. marta (FENA) - Laboratorijskim testiranjem u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu utvrđeno je da pacijentica iz Žepča (64), koja je jučer smještena u izolatorij Kantonalne bolnice u Zenici, a koja je doputovala iz Italije, nije zaražena korona virusom Covid-19. Pacijentica će iz izolatorija biti premještena na drugi odjel KBZ-a.

U izolatoriju se trenutno nalaze tri osobe iz Zenice, starosti 51, 19 i 26 godina, koje su se 5. marta vratile iz posjete rodbini u Italiji, a kod kojih je potvrđena infekcija korona virusom Covid-19. Starija osoba još uvijek ima blage simptome bolesti, dok kod ostalo dvoje pacijenata nema kliničkih manifestacija bolesti.

- Zdravstveni sistem u Zeničko-dobojskom kantonu je u pripravnosti, poduzima sve potrebne mjere i ima adekvatan odgovor.

Od iznimne je važnosti da se građani pridržavaju naredbi i preporuka Kriznog štaba, kao i najefikasnijih mjera kojima mogu zaštiti sebe i druge od respiratornih infekcija, uključujući novi korona virus Covid-19 - saopćeno je iz Kriznog štaba za praćenje novog koronavirusa ZDK.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo