Regija     | 14.03.2020. 15:34 |

Na Kosovu treći slučaj koronavirusa

FENA Agencije

PRIŠTINA, 14. ožujka (FENA) - Ministar zdravlja Kosova Arben Vitija izjavio je u subotu da je kod još jedne osobe potvrđeno prisustvo koronavirusa, što je ukupno treći slučaj na Kosovu.

 Ministar je pozvao građane Kosova da poštivaju i ispunjavaju sve preporuke institucija Kosova kako bi sačuvali svoje zdravlje.

 U petak je objavljeno da su od koronavirusa oboljeli 20-godišnja djevojka, porijeklom iz Italije koja je radila kao humanitarni radnik u općini Klina i 77-godišnjak iz sela Stubla, u općini Vitina.

 Vlada Kosova je potom na hitnoj sjednici odlučila zatvoriti granične prijelaze za sve koji ulaze na Kosovo, osim za državljane Kosova koji dolaze iz inozemstva. Građani Kosova koji budu ulazili na Kosovo bit će kontrolirani i upućeni u samoizolaciju od 14 dana.

 Vlada je odlučila blokirati i sve ulaske i izlaske iz općina Klina i Vitina i istovremeno zabranila međugradski i organizirani  međunarodni promet, a od 16. ožujka obustavljaju se i sve linije zračnog prometa prema i s Kosova, osim vojnih i medicinskih letova.

 Odlučeno je i da svi ugostiteljski objekti i tržnice budu privremeno zatvoreni te je zatraženo da se većina poslova narednih dana u institucijama, javnim i privatnim kompanijama i organizacijama, obavlja od kuće, što ne važi za zdravstvene i radnike u oblasti sigurnosti.

 Bit će zatvoreni i tržni centri i drugi prodajni objekti, osim objekata gdje se prodaju hrana i ljekovi, a otkazane su i sve sportske i kulturne aktivnosti.

 Premijer Kosova Albin Kurti pozvao je građane Kosova da ne podliježu panici i da se pridržavaju odluka, upustava i zahtjeva nadležnih institucija, prenosi RTCG.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Dačić: Kosovo će u svibnju biti primljeno u Vijeće Europe?

Priština dobila zeleno svjetlo: Prihvaćena preporuka da Kosovo bude primljeno u Vijeće Evrope

Strasbourg: Danas rasprava u Vijeću Europe o Kosovu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo