Bosna i Hercegovina     | 14.03.2020. 11:36 |

'Rad'-Pauk služba u januaru i februaru podigla 776 nepropisno parkiranih vozila

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Pauk služba KJKP "Rad" Sarajevo od 1. januara do 29. februara ove godine, prema nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, podigla je 776 nepropisno parkiranih vozila.

- Tokom 2019. godine ta služba je prema nalogu MUP-a KS, ukupno podigla 2.450 nepropisno parkiranih vozila - kazao je glasnogovornik KJKP "Rad" Mirza Ramić za Fenu.

Naveo je da je na području Kantona Sarajevo, prema evidenciji KJKP "Rad", na javnim parkinzima od 1. januara do 29. februara ove godine postavljeno je ukupno 15 blokada na točkove automobila, a u tokom 2019. ukupno 1.360 blokada.

Ramić je napomenuo da se postavljanjem blokade na točkove automobila sankcioniraju korisnici koji ne vrše plaćanje usluge parkiranja na parkinzima na kojima je naplata organizirana putem parkomata ili SMS porukama.

Parkinzi za koje dozvolu za korištenje ima KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo izdatu od Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo podijeljeni su na parkinge na kojima se vrši automatska naplata (436 mjesta) i parkinge gdje se naplata vrši uz pomoć parkomata (ulični parkinzi 1.404 mjesta).

- Parkinzi na kojima se naplata vrši preko parkomata korisnici su dužni da u roku od 10 minuta izvrše uplatu usluge putem parkomata ili pošalju SMS poruku sa registarskim oznakama vozila na 083 20 01 ukoliko je u pitanju parking u I zoni ili 083 20 02 ukoliko je u pitanju parking u II zoni. Korisnici koji ne izvrše plaćanje parkinga prvenstveno se stavlja upozorenje na prednje vjetrobransko staklo, te nakon toga se poziva ekipa koja vrši postavljanje blokada na pogonske točkove, na prednje vjetrobransko staklo ostavlja se doplatni nalog u iznosu od 30 KM i na vozačeva vrata se postavlja upozorenje da kretanje nije moguće zbog blokade koja je postavljena na pogonske točkove - pojašnjava Ramić.

KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo raspolaže sa ukupno 1.840 parking mjesta.

Na parkinzima gdje se vrši automatska naplata ima 436 mjesta, a parkinzi na kojima se plaćanje usluge vrši putem parkomata ili SMS poruke ima 1.404 mjesta, od čega za 61 mjesto je izdata rezervacija od Ministarstva saobraćaja KS i 40 mjesta namijenjenih za osobe s invaliditetom.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zimska Služba KJKP "Rad" vrši preventivno posipanje saobraćajnica posipnim materijalom

KJKP "Rad" - Do povećanja cijena naših usluga neće doći

KJKP "Rad" - Obustava saobraćaja na dionici ceste Dariva - Hreša 19. i 20. jula

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo