Bosna i Hercegovina     | 13.03.2020. 13:18 |

Vlada RS-a zbog koronavirusa imenovala dva krizna štaba

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 13. marta (FENA) - Vlada Republike Srpske (RS) osnovala je danas dva krizna štaba - Štab za praćenje epidemiloške situacije u RS, a u vezi sa novim virusom korona i Štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi na teritoriji tog bh. entiteta.

Na čelu Štaba za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi RS je predsjednik Vlade Radovan Višković.

U taj štab su imenovani Zora Vidović, ministrica finansija, Srebrenka Golić, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva, Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva, te Đorđe Popović, ministar saobraćaja i veza i Suzana Gašić, ministrica trgovine i turizma.

Predsjednik Štaba za praćenje epidemiološke situacije u RS, a u vezi sa novim virusom korana je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, a u štab su imenovani Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture, Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Sonja Davidović, ministrica porodice, omladine i sporta, Anton Kasipović, ministar pravde, Duško Milunović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite, Lejla Rešić, ministrica uprave i lokalne samouprave i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova.

Štab za praćenje epidemiološke situacije u RS, a u vezi s novim virusom korona radiće i djelovaće sa Koordinacionim timom za planiranje, provođenje i praćenje aktivnosti u tom bh. entitetu u vezi s pojavom bolesti koju izaziva virus korona.

Odluke o osnivanju štabova Vlada je usvojila na petoj telefonskoj sjednici.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'