Bosna i Hercegovina     | 13.03.2020. 13:18 |

U Općini Stari Grad ograničen prijem stranaka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Općina Stari Grad Sarajevo pooštrava privremene mjere uvedene radi sprečavanja širenja koronavirusa, koje uključuju ograničeno kretanje građana u prostorijama te općine.

Od danas se rad Šalter sale skraćuje od 7.30 do 16 sati. Mole se građani da dolaze u Općinu Stari Grad samo u hitnim i neodložnim situacijama jer će se maksimalno ograničiti broj stranaka koje mogu istovremeno boraviti u Šalter sali.

Na ulazu u salu postavljen je sto sa dezinfikacionim sredstvom i svima će prije ulaska biti naložena dezinfekcija ruku. Uposlenici u Šalter sali rade sa zaštitnim maskama i rukavicama.

Građanima nije dozvoljeno kretanje unutar zgrade Općine Stari Grad. Sve usluge ostvaruju se u Šalter sali, gdje su službe koje rade sa strankama rasporedile svoje uposlenike. Za vrijeme trajanja privremene mjere, građani trebaju dolaziti u Općinu samo u hitnim i neodložnim situacijama.

Općina Stari Grad tokom trajanja privremene mjere neće dozvoliti vjenčanja parova u većim grupama. Vjenčanja će budući parovi do daljnjeg moći zakazivati samo u prisustvu svjedoka i matičara.

Ova mjera se odnosi na vjenčanja koja se održavaju u Sali za vjenčanja Općine Stari Grad. Također, do daljnjeg se neće moći ugovoriti izlazak matičara Općine Stari Grad u hotele, restorane ili druge lokacije gdje su planirane svadbe i okupljanje većeg broja ljudi.

Za sve potrebne informacije i eventualne usluge, građani telefonski mogu kontaktirati službe, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Čengić zvanično otvorio kampanju za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'