Stranačke aktivnosti     | 13.03.2020. 12:03 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„Koliko je SNSD bio uključen u izborne manipulacije i prevare, najbolje govore nervozne reakcije iz te stranke i njihovih satelita nakon izbora novih članova CIK-a. Govor mržnje koji ovih dana ispoljava lider SNSD-a tipična je reakcija nesnađenog čovjeka koji jedan za drugim gubi mehanizme za prevare kojima se godinama služi“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

„Ni to im nije bilo dovoljno, nego su našli za shodno da o tobožnjoj zaštiti interesa Republike Srpske govori čovjek koji je pravosnažno osuđen za krađu i prevaru i pored toga obavlja funkciju ministra u Vladi Rpublike Srpske. O moralu i foteljama pričaju ljudi koji su postali personifikacija izbornih manipulacija i tzv. preletača“, dodala je ona.

Petrovićeva je rekla da je najužasnije od svega što je srpski član Predsjedništva BiH dozvolio sebi da srpske političke lidere naziva ustašama.

„Narod koji je doživio genocid u NDH danas doživljava da se njihov politički predstavnik služi takvim morbidnim kvalifikacijama. Kada već spominje NDH i ustaški režim, neka Dodik onda odgovori i zašto je predao jasenovačku građu Hrvatima koji godinama sistemski pokušavaju da umanje razmjere ustaških zločina i koja je njegova uloga u tom pokušaju revizije istorijskih činjenica“, zaključila je Petrović.


Banjaluka, 13.03.2019.


Informativna služba PDP-a

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana