Bosna i Hercegovina     | 13.03.2020. 11:49 |

NiP će tražiti sazivanje hitnih sjednica kantonalnih skupština i Parlamenta FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Narod i Pravda zvanično će uputiti inicijativu za sazivanje hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo i drugih kantonalnih skupština, ali i Parlamenta FBiH kako bi vlasti, na adekvatan način, odgovorile na sve izazove koje donosi koronavirus, od zdravstvenih do ekonomskih, saopćeno je iz te stranke.

- Uzimajući u obzir činjenicu da su mjere koje se poduzimaju u zaštiti od koronavirusa vrlo radikalne i kao takve imaju negativne efekte za ekonomiju u Kantonu Sarajevo, od rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo i Vlade Kantona Sarajevo, ali i vlasti drugih kantona, tražimo da na hitnim sjednicama razmotrimo moguće mjere koje bi ublažile udar na privredu i privrednike u BiH - kazao je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

U saopćenju se navodi da Narod i Pravda ima konkretne prijedloge koje će prezentirati na sjednicama kantonalnih skupština gdje imaju svoje zastupnike, a pozivaju i druge društvene aktere da izađu sa konkretnim rješenjima.

Također, zastupnici Naroda i Pravde u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, Nermin Muzur, Goran Akšamija, Bahrija Sarić i Elmedin Konaković, zatražili su održavanje hitnih sjednica oba doma Parlamenta FBiH.

- Niz je mjera koje se moraju hitno poduzeti jer pandemija koronavirusa pogađa sve aspekte društva. Osim zdravstvenih mjera na suzbijanju širenja virusa i omogućavanju adekvatne brige o zaraženima, vlast mora iznaći načina i pomoći privredi koja već trpi ogromne štete. Također, otvara se i niz drugih pitanja na koja se mora hitno dati odgovor, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana