Bosna i Hercegovina     | 13.03.2020. 11:46 |

Općina Centar izdvojila sredstva za edukaciju o online nastavi  

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Na inicijativu načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića izdvojena su sredstva iz općinskog budžeta za obuku roditelja i učenika u vezi online nastave. 

Kako su istakli direktori škola, online nastava predstavlja izazov za nastavnike, učenike, pa i njihove roditelje. Zato se online nastavi mora pristupiti ozbiljno, a to zahtijeva dodatnu edukaciju za podizanje digitalnih kompetencija nastavnika. Nastavne materijale je potrebno prilagoditi da učenici ne bi bili više opterećeni tokom online nastave nego tokom redovne nastave.

Zbog svega navedenog, načelnik Ajnadžić je donio odluku da se izdvoje sredstva za online (webinar) edukaciju roditelja i učenika, a realizacija projekta počet će u ponedjeljak, 16. marta.

Cilj edukacije je prvenstveno omogućiti roditeljima, učenicima i nastavnom osoblju sa područja Općine Centar da u određenim terminima pristupe webinarima kako bi se upoznali sa korištenjem alata za online nastavu po Uputstvu za realizaciju online nastave Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Web platforma i link će biti izrađeni do ponedjeljka, a o čemu će roditelji i učenici biti informisani putem web stranice Općine Centar Sarajevo, kao i dostupnih stranica na društvenim mrežama te lokalne zajednice, te svih 12 osnovnih škola iz Centra, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo