Bosna i Hercegovina     | 12.03.2020. 15:55 |

Skaka: Ispostava PU Stari Grad na Trebeviću bit će otvorena 6. aprila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Ispostava Policijske uprave Stari Grad na Trebeviću bit će uskoro otvorena u objektu dolazne stanice Trebevićke žičare „Ramo Biber“.

Tim povodom su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i kantonalni ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko sa komandirom Prve policijske uprave Stari Grad Safetom Šabovićem obišli Trebevićku žičaru i lokaciju buduće ispostave. 

- Očekujemo da bude otvorena 6. aprila. Sa sarajevskom policijom imamo odličnu saradnju, posebno sa PU Stari Grad. Od kada je otvorena nova Trebevićka žičara nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident, a za to možemo zahvaliti i preventivnim djelovanjem policije. Prisutnost agencije za provođenje zakona je neophodna i zbog povećanog obima posjetilaca, ne samo iz Sarajeva nego i turista iz cijelog svijeta – naveo je Skaka, saopćeno je iz Grada Sarajevo. 

Jusko je istakao da se radi o važnom projektu jer više od milion ljudi tokom godine dana prođe ovim prostorom i otvaranje policijske ispostave pravi je odgovor na to. 

Komandir Prve policijske uprave Safet Šabović sretan je što duga saradnja s gradonačelnikom i Gradom Sarajevo rezultirala još jednim projektom od značaja za sigurnost građana.

- Mi smo od Grada nedavno dobili donaciju dva motocikla i uz ovu ispostavu imat ćemo sve kapacitete da odgovorimo našem zadatku, da pružimo sigurnost putnicima i posjetiocima Trebevića - kazao je Šabović. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sutra u jutarnjim satima na Trebeviću obustava saobraćaja zbog trke 

Održana manifestacija '100 žena na Trebević'

Manifestacija '100 žena na Trebević 2023.' 5. marta povodom Međunarodnog dana žena

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli