Bosna i Hercegovina     | 12.03.2020. 12:20 |

'Srce za djecu'-Davaoci krvi pokazali da mali heroji nisu sami

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka', Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH upriličili su akciju darivanja krvi za potrebe djece oboljele od raka.  

- Baš kao i prethodne dvije, akcija je bila uspješna. Prijavilo se 66 ljudi, od kojih je 56 ispunilo uvjete i darivalo krv - navode iz Udruženja.

Direktor Udruženja 'Srce za djecu' Fikret Kubat ističe da oboljela djeca svakodnevno trebaju krv i derivate krvi da bi izdržali liječenje.

- Kad kažemo da dajete poklon koji život znači, to bukvalno i mislimo. Bez krvi njihovo liječenje ne bi bilo moguće, samim time bi bilo dovedeno i izlječenje u pitanje. Zahvalni smo građanima koji su se odazvali akciji, zasigurno će pomoći pri izlječenju - rekao je.

Generalni sekretar CKFBiH Namik Hodžić ističe da su, odzivom i današnjoj akciji, davaoci pokazali da mali heroji nisu sami.

- Krv je lijek, nema zamjenu. Darivanjem krvi spašavate živote, a nema ništa vrednije od toga - izjavio je.

Bila je to treća akcija tog tipa, pokrenuta željom humanih donatora i željom organizatora da pomognu djeci oboljeloj od raka.

Iz Udruženja naglašavaju da je slogan akcije 'Daruj krv, budi njihov heroj!', a odziv stanovništva dokaz humanosti ljudi koji su spremni biti podrška ranjivim grupama.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

U Vladi HNŽ-a održana akcija darivanja krvi

Akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Šampionske majice Zrinjskog za darivatelje krvi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu