Ekonomija     | 12.03.2020. 11:22 |

U Sarajevu radionica o značaju zaštite na radu

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Kompanija Vip Design d.o.o., u saradnji s Privrednom komorom FBiH, organizovala je danas u Sarajevu radionicu "Siguran rad - pravilan rad" kako bi ukazali na značaj zaštite na radu, pravilnog pristupa problemu, ali i odgovarajuće osposobljenosti radnika.

Marketing menadžer Vip Designa Damir Hadžimujić naveo je da je današnja radionica korak ka sigurnijem i pravilnijem radu u Bosni i Hercegovini, s obzirom  na to da je to tema koja je prilično zanemarena.

- Naša firma se bavi sigurnošću na radu i inspekcijom opreme za rad na visini, a znanje i vještine koje smo stekli u Češkoj pokušavamo prenijeti u BiH - rekao je Hadžimujić.

Precizirao je da će na radionici biti govora o opštoj zaštiti na radu, poznavanju opreme i načinima njenog korištenja, te o određenim tehnikama rada na visini.

Hadžimujić je istakao da je radionica prvenstveno namijenjena radnicima koji većinu posla obavljaju na visini poput građevinara, radnika telekoma ili elektrodistribucija, upraviteljima stambenih i poslovnih objekata i ostalim radnicima u sličnim djelatnostima.

Osim teoretskog dijela radionice, bit će održana i praktična demostracija sigurnosnih procedura koje se primjenjuju u Evropskoj uniji.

Bit će predstavljen siguran rad na visni pri čemu se koriste tehnike industrijskog alpinizma pomoću užeta, sigurno radno pozicioniranje, penjanje, spuštanje, kao i siguran rad na skeli i rad na platformama.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Mostaru radionica o stanju i problemima energetske tranzicije u BiH

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Body Space radionica o ženskom zdravlju 9. marta u Sarajevu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!