Regija     | 12.03.2020. 08:47 |

Crna Gora još bez koronavirusa, zbog lažnih vijesti prazne se trgovine

FENA Agencije

PODGORICA, 12. ožujka (FENA) - Police trgovina gotovo su poluprazne u četvrtak u Crnoj Gori gdje je stanovništvo počelo stvarati zalihe u strahu od mjera koje bi vlada mogla poduzeti protiv koronavirusa iako još nijedan slučaj nije zabilježen u toj državi.

 U želji da smiri napetosti ministrica ekonomije Dragica Sekulić pokušava uvjeriti građane da veliki trgovinski lanci imaju zalihe osnovnih namirnica za nekoliko mjeseci.

 "Naše kompanije imaju toliko zaliha da sve stanovnike Crne Gore mogu snabdijevati nekoliko mjeseci bez ijednog uvezenog šlepera robe", priopćila je Sekulić.

 I iz velikih trgovinskih lanaca pozivaju građane da ne paničare, jer su im skladišta popunjena.

 Istodobno, državne institucije Crne Gore pokušavaju utvrditi porijeklo dezinformacija koje su u srijedu izazvale rast panike među stanovništvom, a uglavnom su se širile putem društvenih mreža.

 "Prema informacijama kojim raspolažem nadležni utvrđuju porijeklo tih dezinformacija i autori će biti zakonski kažnjeni“, priopćila je ministrica Sekulić.

 Crna Gora je zasad jedina država u Europi koja još nema potvrđen slučaj zaraze koronavirusom i upravo iz tog razloga jučer se društvenim mrežama proširila lažna vijest da crnogorska vlast krije slučajave zaraze.

 Ministar zdravstva Kenan Hrapović pozvao je građane da ne nasjedaju na takve dezinformacije ističući da je rizik od pojave koronavirusa u Crnoj Gori i dalje visok i da će, ako se utvrdi, crnogorska javnost biti odmah obaviještena.

 Institut za javno zdravlje Crne Gore pozvao je građane da prate priopćenja zdravstvenih vlasti.

 "Ne podliježite pritiscima i izmišljenim informacijama i dozvolite zdravstvenim ustanovama da rade svoj posao. Onoga trenutka kada se otkrije prvi slučaj - javnost će odmah biti obaviještena", priopćeno je, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom