Bosna i Hercegovina     | 11.03.2020. 17:50 |

Počela redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Nakon tematske sjednice danas je u Sarajevu počela redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a na dnevnom redu je više izvještaja o nastojanju postizanja saglasnosti unutar Kolegija Doma o nekoliko izvještaja o radu bh. institucija i parlamentarnih komisija te informacija i poslaničkih inicijativa za koje tokom glasanja na prethodnim sjednicama nije bilo dovoljno entitetske većine.

Pred poslanicima je ponovo nekoliko poslaničkih inicijativa od kojih se neke tiču analize sigurnosti i tehničke opremljenosti na željezničkim stanicama te rješenja statusa djece povratnika iz Sirije kako bi se mogli upisati u matične knjige i dobiti državljanstvo BiH.

Na dnevnom redu je i davanje saglasti na potpisivanje nekoliko međunarodnih sporazuma i protokola od kojih se jedan tiče ratifikacije Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara i Vlade Crne Gore koji je potpisan 11. oktobra 2019. u Sarajevu.

Također, poslanici bi trebali dati saglasnost na ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autoputa/brze ceste Sarajevo - Beograd - Sarajevo, koji je potpisan 13. decembra 2019. godine u Beogradu.

Očekuje se i davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o zajmu i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW) i Bosne i Hercegovine u iznosu od 15.000.000 eura za rehabilitaciju i modernizaciju pumpno-akumulacione hidroelektrane Čapljina.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!