Sport     | 11.03.2020. 15:44 |

Nogometni savez BiH prati dešavanja i upute vezane za koronavirus

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Nogometni savez Bosne i Hercegovine, slijedeći upute i instrukcije nadležnih organa i institucija povodom širenja koronavirusa, poduzima sve neophodne mjere zaštite i prevencije koje su u njegovoj nadležnosti.

Za naredni period su otkazana sva planirana okupljanja mlađih kategorija (kampovi i prijateljske utakmice), a prvenstvena takmičenja u sljedeća dva kola će biti održana bez prisustva gledalaca. Ostale mjere će biti preduzimane u skladu sa trenutnom situacijom, a provodiće se aktivnosti na realizaciji propisanih odluka nadležnih državnih organa.

Administracija NSBiH je u stalnom kontaktu sa UEFA-om i prema posljednim informacija utakmice baraža neće biti odgođene zbog nemogućnosti određivanja novih termina u kalendaru takmičenja. U skladu sa tim NSBiH očekuje dalje instrukcije iz UEFA-e, a poštovaće i sve preporuke, naredbe i instrukcije nadležnih organa po pitanju održavnja javnih skupova u Bosni i Hercegovini.

Utakmice baraža, kao i utakmica "U-21" reprezentacije će biti odigrane prema zakazanom datumu i određenim terminima, ali je sigurno da će biti poduzete posebne mjere zaštite i prevencije svih učesnika događaja.

NSBiH sa posebnom pažnjom će nastaviti da prati situaciju vezano za širenje koronavirusa te prema potrebi odredit će nove mjere i izdati nove upute, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, saopćeno je iz NSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo