Kultura     | 11.03.2020. 09:59 |

Izložba slika mostarskih učenika u petak u MC Pavarotti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. ožujka (FENA) - Izložba radova mladih kreativaca iz Mostara koji su sudjelovali na umjetničkoj koloniji "Likovna zima" u Američkom kutku Mostar, bit će otvorena u petak, 13. ožujka u Muzičkom centru (MC) Pavarotti u 20 sati.

Inspirirani temom američke pop kulture i umjetnicima koji su ostavili traga u američkoj povijesti umjetnosti, sudionici su naslikali zanimljive radove koji odišu vibrantnim bojama i dočaravaju pop art motive koje su istražili kroz upoznavanje popularne kulture.

Osim radova koji su nastali na zimskom izdanju umjetničke kolonije, izloženi će biti i neki koji su naslikani na ljetnoj likovnoj koloniji u Kutku 2019. godine, priopćeno je iz MC Pavarotti.

Izlagači, inače učenici završnih razreda osnovne i srednje škole, su Luka Marić, Ivana Čorić, Petar Mihić, Iva Pažin, Lejla Imamović, Medina Dedić, Manuela Kurtović, Nina Kurtović, Petra Međugorac, Ebru Zuhal Gilić, Klara Čutura, Marija Čutura, Helena Vučina, Džana Ćišić i Sara Peco.

Ovaj program u Američkom kutku Mostar realiziran je uz mentorstvo umjetnica Maje Rubinić i Sabine Maslo koje će se također obratiti prisutnima na otvaranju izložbe, a događaj će pratiti i glazbeni dio u baru Pavarotti centra, gdje će glazbu puštati DJ Katoda, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom