Bosna i Hercegovina     | 11.03.2020. 09:55 |

Banjalučki Štab za vanredne situacije izdao preporuke za hotele

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 11.marta (FENA) – Štab za vanredne situacije Grada Banje Luke izdao je danas preporuke za postupanje u hotelima i ugostiteljskim objektima u vezi sa koronavirusom i aktuelnom epidemiološkom situacijom.

U svim objektima hotelskog i turističkog sektora, te u svim ugostiteljskim objektima, važno je sprovoditi i poštovati opće mjere sprječavanja prijenosa infekcija.

Potrebno je pojačati dezinfekciju zajedničkih prostorija, soba i sanitarnih čvorova.

Iz Štaba su jučer pozvali sugrađane da se striktno pridržavaju restriktivnih mjera, koje je usvojila Vlada RS kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Po nalogu Vlade RS, osim obustave nastave u školama i fakultetima, od danas su zabranjena i sva javna okupljanja, kao mjera predostrožnosti kako ne bi došlo do daljnjeg širenja virusa. Od ove zabrane, izuzete su samo predškolske ustanove, odnosno vrtići, koji normalno nastavljaju sa radom.

Zabranjena su i sva sportska takmičenja i treninzi za djecu u uzrastu do 15 godina. Istovremeno, sportska takmičenja za odrasle moći će se i dalje održavati, ali bez prisustva publike.

Štab je naložio svim gradskim javnim ustanovama da otkažu sva takmičenja, izložbe, koncerte i slične događaje.

Gradske vlasti su u kontaktu i sa trgovačkim centrima, kako, zbog ove situacije, ne bi došlo do nestašice životnih namirnica. Po sadašnjim informacijama, stanje je uredno, osim ranije utvrđenog manjka zaštitnih maski i dezinfekcionih sredstava.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Habota: Evropska komisija poslala ključne poruke građanima i bh. vlastima

Predstavljanje preporuka za povećanje sigurnosti i inkluzivnosti u Mostaru

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom